Home Semanatoare porumb Semanatoare porumb
Semanatoare porumb PDF Imprimare Email
Semanatoare porumb
Scris de adrian86   
Luni, 07 Martie 2011 14:29
Inventarea semanatorii de porumb a facut posibila cresterea productiei culturilor agricultorilor prin reducerea timpului de plantare in camp. De la semanatoarea de porumb originala, care permitea unui agricultor sa planteze un deal de porumb la un moment dat, pana la semanatorile moderne din ziua de azi, in care se pot planta 70 sau mai multe randuri de porumb la un moment dat, tehnologia semanatorii de porumb continua sa evolueze.

Pe masura ce tehnologia agricola s-a dezvoltat, plantarea culturilor a devenit un proces mai rapid si mai putin intensiv al fortei de munca. Semanatoarea de porumb, utilajelor folosite in agricultura pentru a planta randurile de porumb, sunt un exemplu de dezvoltare a tehnologiei in agricultura.

Conform Fundatiei California pentru Agricultura in Salile de clasa, o semanatoare de porumb seamana aproximativ 24.000 seminte per hectar de pamant. O semanatoare de porumb este utila pentru plantarea unui numar mare de seminte la o spatiere aproape perfecta. Utilizate fara seminte, o semanatoare, poate fi folosita de asemenea pentru aerarea solului, ridicand cantitatea de azon, care ajuta la dezvoltarea plantelor. Printre producatori cunoscuti de semanatori de porumb includem John Deere , Great Plains, Alloway si Concord.

Cele mai multe semanatori de porumb sunt de marimea unei masini de dimensiuni medii sau a unei camionete mici. Unele semanatori pot avea inaltimi de pana la 14 metri. Majoritatea semanatoilor de porumb pot fi folosite si pentru alte culturi de plante

Semanatoarea de porumb ajuta agricultorul prin cresterea productiei si scaderea fortei de munca, a timpului si a costurilor. Pe masura ce tehnologia continua sa avanseze, noi tehnologii apar care permit marirea productivitatii agricultorului modern si reducerea costurilor cu forta de munca.
 

Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com